Myy kaikkialla verkossa ja printissä

Käyttämällä Clover Shop X4 -ohjelmiston uutta Irtiotto™ -ominaisuutta voit lisätä Osta nyt -painikkeita kotisivuillesi, blogiisi, asiakaskirjeisiisi ja verkkomainoksiisi. Ohjelmiston ominaisuuksiin kuuluu myös hinnastotiedosto, jota käyttämällä voit liittää verkkokauppasi hintavertailusivustoihin ja kauppakeskuksiin. Kaiken lisäksi voit luoda QR-koodeja ja käyttää niitä printtimainoksissasi.

Ennen kuin huomaatkaan, sinulla on verkossa ja printissä useita myyntikanavia.

Irtiotto™

kuvagalleria665_myy_kaikkialla_irtiotto

Uusi Irtiotto™ -ominaisuus tarkoittaa sitä, että voit lisätä Osta nyt -painikkeita verkkokaupan ulkopuolelle. Painikkeet ovat ikään kuin irtopainikkeita verkkokaupan ulkopuolella. Alkuperäinen painike säilyy paikallaan. Painikkeen klikkaaminen siirtää asiakkaan suoraan verkkokauppasi tilauslomakkeeseen. Ohjelmisto tarkkailee varastosaldoja ja huolehtii siitä, ettei ostoskoriin lisätä itse keksittyjä tuotteita.

Painikkeen sijoittaminen verkkokaupan ulkopuolelle on teknisesti helppoa. Verkkokaupan hallintaliittymän tuotekortissa on HTML-koodinpätkä, jonka voit kopioida ja liittää esimerkiksi Joomlan, WordPressin tai Drupalin hallintapaneeliin.

Hinnastotiedosto

kuvagalleria665_myy_kaikkialla_hintaseuranta

Hinnastotiedosto on ollut ohjelmistoissamme jo pitkään. Aluksi se oli csv-muotoinen ja viime vuosina modernisti XML-muotoinen. Hinnastotiedosto sisältää lähes kaikki tuotetiedot sekä myös tuotekohtaiset toimituskulut ja toimitusajat. Jokaisella asiakasryhmällä on oma hinnastotiedostonsa.

Hinnastotiedostolle voidaan keksiä mitä ihmeellisempiä käyttötarkoituksia. Äkkiseltään mieleeni tulee kolme: tietojen siirto toiseen järjestelmään, tukkuhinnaston siirto jälleenmyyjälle ja verkkokaupan liittäminen kauppakeskukseen.

QR-koodi

kuvagalleria665_myy_kaikkialla_qr_koodi

QR-koodi mahdollistaa printtimainoksen ja verkkokaupan yhdistämisen. Asiakkaasi lukevat koodin älypuhelimellaan ja klikkaavat tuloksesta suoraan verkkokauppaasi. Rehellisyyden nimissä QR-koodit ovat mielestäni asiakkaille liian vaikeita. Kampanjaluonteisesti ihan ok.

QR-koodin luominen on helppoa. Kopioi haluamasi www-osoite selaimen osoiteriviltä ja muunna se QR-koodiksi käyttämällä jotain verkosta löytyvää luomispalvelua. Yksi sellainen on QR Code Generator.

Jaa tämä kavereillesi

Tekijä: Erno Penttilä

Mysteerimies vuodesta 1998.

Yksi ajatus artikkelista “Myy kaikkialla verkossa ja printissä”

  1. Julkaisin tämän kirjoituksen ensimmäistä kertaa sarjassani ”Terveisiä labrasta”. Verkkokauppablogi avattiin myöhemmin.

Kommentit on suljettu.