Prinetti loppuu, mitäs sitten?

Prinetti API näki päivänvalon vuoden 2006 alkukeväästä ja toi jo kasvunsa aloittaneelle verkkokauppa-alalle mahdollisuuden integroida pakettikorttien tulostamisen helposti verkkokauppa-alustaan. Prinetin suosiota ei Posti varmaankaan osannut edes ennustaa, minkä vuoksi viime vuosina Prinetin yksi tunnetuista piirteistä olikin hitaus – se oli tavallaan oman suosionsa uhri.

Muutama vuosi sitten Posti teki päätöksen lopettaa Prinetti ja tuoda tilalle Unifaunin tarjoama SmartShip-palvelu ja uuden palvelumallin ilmaisen Prinetin tilalle. Prinetti palveluna loppuu nyt toukokuun lopussa. SmartShip-palvelu toimii ilmaiseksi verkkosivuilta käytettäessä, mutta mikäli sen haluaa integroida verkkokauppaansa, tulee 20 € kuukausimaksu. SmartShip-toiminnallisuuden käyttöönotto vaatii uuden integraation, eikä kaikkiin verkkokauppa-alustoihin ole vielä saatavilla SmartShip-integraatiota.

SmartShipille ja Prinetille on olemassa muitakin vaihtoehtoja, joita parin vuoden sisällä on tullut markkinoille: Pakettikauppa, Shipfunk ja Shipit. Keräsin yhtiöiden kotisivuilta ja googlettelemalla/yms tietoja näistä palveluista alle listalle. Olen aikaisemmin kirjoittanut tällaisesta ns. logistics hub -tyyppisistä palveluista Paytrailin blogiin:
https://www.paytrail.com/blog/verkkokaupassa-logistiikan-merkitys-ei-katoa-koskaan

Tässä tarkemmin tietoja toimijoista, jotka ovat kaikki kotimaisia, kuukausimaksuttomia ja avausmaksuttomia palveluita.

Pakettikauppa

Pakettikauppa on kasvava palveluntarjoaja ja toimittaa ainoana toimijana Suomessa lähetykset jopa ilmaiseksi (käytettäessä logistiikan omaa sopimusta). Pakettikauppa tarjoaa tällä hetkellä lähetykset kotimaahan ja EU-alueelle. Pakettikaupan Postin lähetykset ovat myös kolmen vertailtavan yrityksen hinnastoista edullisimmat.

Pakettikaupan integraatiotuki on vertailtavista laajin (MyCashflow, Vilkas, Finqu, Valmiskauppa, Evolution Solutions, Shopify, WooCommerce, Magento 1 & 2 ja LiteCart, sekä tuki tulossa myös Prestashopille). Lisäksi Pakettikaupan integraatiota helpottaa ns. Prinetti yhteensopivuus, jolloinka pelkästään URLia vaihtamalla saa muutettua vanhan Prinetti-integraation Pakettikaupan integraatioksi. Pakettikauppa on suoraan integroitunut logistiikkayhtiöiden järjestelmiin

Pakettikauppa on suomalaisessa yksityisomistuksessa. Pakettikaupalla ilmoitettu hinnaston hinta pitää sisällään kaikki lähetyksen kulut (polttoainelisä & transaktiomaksu). Lisätietoja https://www.pakettikauppa.fi

Shipit

Shipit on Unifaunin rajapinnan päälle rakennettu pakettien välityspalvelu, jossa voit ostaa lähetyksen kotimaahan ja/tai ulkomaille. Shipit on kolmesta vertailtavasta yrityksestä ainoa, joka tarjoaa kansainväliset lähetykset. Shipitin saa integroitua useaan verkkokauppa-alustaan (Clover Shop, Litecart, Magento2, MyCashflow, Prestashop, ProCart, TreMedia ja WooCommerce)

Shipit on suomalaisessa yksityisomistuksessa. Shipitillä ilmoitettu hinnaston hinta pitää sisällään kaikki lähetyksen kulut (polttoainelisä & transaktiomaksu). Lisätietoja https://www.shipit.fi

Shipfunk

Shipfunk on uusin toimija pakettivälitystoimintaan joka tarjoaa vain kotimaan lähetyksiä. Shipfunkin saa integroitua muutamaan verkkokauppa-alustaan (Magento 1 ja 2, Vilkas, Shopify ja WooCommerce). Shipfunk on kolmesta toimijasta kallein hinnastoltaan ja ilmoitettu hinta ei pidä sisällään polttoainelisää eikä transaktiomaksua. Shipfunk on integroitunut suoraan logistiikkayhtiöiden järjestelmiin.

Shipfunk on suomalaisessa yksityishenkilöiden ja OP:n omistuksessa. Lisätietoja https://www.shipfunk.com

Jaa tämä kavereillesi

Tekijä: Joose Vettenranta

Olen ohjelmistoalan yrittäjä ja toiminut verkkokauppojen parissa yli 15 vuotta. Olen myös toinen Checkoutin perustajista ja entisistä omistajista. Nykyään olen E-Log Services Oy:n osakkaana kehittämässä verkkokauppojen logistiikkaan liittyviä palveluita, joihin esimerkiksi Pakettikauppa kuuluu.